Om ØyerYoga

 

 

Om Øyer Yoga

ØyerYoga er et Yogastudio som vil tilby yogatimer for både barn, ungdom, voksne, funksjonsfriske personer og personer med ulike funksjonshemninger. Dagens samfunn er preget av mye ytre stimuli, press, konkurranse og stress. ØyerYoga vil tilby en aktivitet som gir motvekt til alt dette.

ØyerYoga vil skape et miljø hvor mennesker uansett alder, form, kjønn eller kroppsfasong skal føle seg trygge på at de kan komme og praktisere yoga akkurat så unike som de er.  

 

Lokaler

ØyerYoga holder til i nymalte, lyse og fine lokaler på Hafjell Rampa i Øyer Sentrum.

Vi har garderober og WC, ingen dusj.

Adresse: Granrudvegen 4, 2636 Øyer

 

 

Utstyr

ØyerYoga har yogamatter, bolstre, blokker og stropper til utlån.

Du er velkommen til å bruke din egen yogamatte dersom du har.

 

Trivselsregler

 • Kom minst 10 minutter før klassen slik at du kan finne frem utstyr og få roet ned før timen starter - da vil du få et bedre utbytte. Legg deg gjerne ned på matten og fokuser på tilstedeværelse.
 • Skal du kjøpe klippekort/månedskort er det også fint om du kommer ca 10 minutter før timen.
 • Legg fra deg utstyr i garderoben. Her kan du også skifte hvis du trenger det.
 • Ha på behagelige klær.
 • Dersom du er nødt til å gå før tiden, gi beskjed til læreren før klassen starter.
 • Vær vennlig og hold praten lav dersom du kommer til time og en annen time pågår. Det er kun en skyvedør som skiller yogasalen fra inngangsområdet.

 

Om Oss

 

  Eier og Yoga Instruktør, ØyerYoga

  Marita Hunder

 

 

 

 

 

 

 • 200 Hours Interdisiplinary Yoga Teacher Traning, Nosara Yoga Instituet Costa Rica.
 • Yoga for Kids and Families Teacher Training Course, Rainbow Kids Yoga, London, England
 • Gravid og Barsel Yoga Instruktør Utdannelse, Baby & Belly Oslo (Pågår - ferdig vinteren 2019)
 • Friluftsliv Deltid (30 stp), Norges Idrettshøgskole
 • Trenerveileder, Norges Idrettshøgskole
 • Grunnkurs i Idrettslære, Norges Idrettshøgskole
 • 3 årig IT udannelse ved Norges Informasjonsteknologiske Høgskole

Jeg er født og oppvokst i Øyer. I en alder av 20 år flyttet jeg til Bergen for å studere, og vips så gikk det 13 år. De siste 7 årene har jeg jobbet som prosjektleder i Siemens på Olje og Gass Divisjonen. Våren 2013 sa jeg opp jobben som prosjektleder, og sommeren 2013 bestemte jeg meg til å forlate den vakre byen i vest, og flytte hjem til Øyer. I september i fjor begynte jeg å drømme om å åpne mitt eget Yoga Studio i Øyer, og nå er drømmen virkelighet.  Jeg er glad, ydmyk og stolt. :-)

 

Jeg har selv praktisert yoga i ca 7 år, mye av og på de første 3 årene. Jeg har mest erfaring fra Hatha,- Ashtanga,- og Yin Yoga.  En god venninne introduserte meg for yoga, og yoga ble for meg fort en aktivitet som gav en nødvendig motvekt til et hektisk liv. Dette har utviklet seg til en spennende reise både fysisk og mentalt. Jeg er opptatt av at prosesser skjer i oss mennesker, og at yoga kan sette i gang viktige prosesser. Å praktisere yoga har også hjulpet meg til å skape en bedre balanse mellom aktivitet og hvile i mitt hverdagsliv. Jeg er opptatt av at yoga er for alle, uansett fysisk form og alder. Yoga er noe alle skal føle seg vel med. For meg er yoga; farger, frihet til å være seg selv, ingen konkurranse arena, tilstedeværelse, ro, mestring, balanse, musikk, glede, helsefrembringende og gøy!  Min hovedmotivasjon for å jobbe som Yoga Instruktør er å videreformidle de fysiske og psykiske fordelene og gledene yoga har gitt meg, til andre. Jeg underviser både nybegynner kurs og viderekommende kurs i Klassisk Yoga og Flyt. Drop inn timer i Vinyasa Flyt Yoga og Yin/Rolig Yoga. :)

 

Jeg har to lidenskaper i livet; Yoga og Friluftsliv. Favorittferielandet mitt er Norge. For meg er Norge en skattekiste med de vakreste diamanter (naturperler), som har en helt annen verdi enn penger.  Jeg elsker det enkle livet på tur. Fritiden min består mye i å besøke nye og gamle diamanter i skattekista mi. Jeg trives i fjellet både sommer og vinter, til fots og på ski, og favoritt fremkomstmiddelet på sjø og vann er kajakk. Norge er vakkert, men verden en stor, så det er klart det finnes noen fine skatter utenfor Norges grenser som jeg håper jeg kan besøke en dag. :)

 

 

Gjeste Instruktør Vinteren 2018

Marie Flyen Brandstad

 

 

 

 

 

 

 

Marie traff jeg første gang vinteren 2015 da hun deltok på nybegynner kurs i klassisk Yoga Flyt på Tretten. Foruten om nybegynner kurset har hun også deltatt på 5 Viderekommende Kurs jeg har holdt på Tretten. I fjor holdt vi også et Yoga og julesnop kurs sammen i Ringebu.

 

Marie er 29 år og bor på Fåvang. Hun er utdannet kostholdsveileder ved Tunsberg Medisinske Skole og har en bachelorgrad i ergoterapi. Hun har nå permisjon fra sin jobb som ergoterapeut, og studerer blant annet ernæringsterapi, også ved Tunsberg Medisinsk Skole. Marie har et lidenskapelig forhold til helse og kosthold. I tillegg til individuell kostholdsveiledning tilbyr Marie kostholdskurs, praktiske matkurs og foredrag. Hun tar også oppdrag på forespørsel. 

 

For Marie har yoga blitt et verktøy for avkobling og stressreduksjon. Hun sier det i tillegg har bidratt til en mykere rygg og et mere bevisst forhold til pusten. Fordøyelse, kosthold, helse livsstil og yoga henger tett sammen og sammenhengen mellom disse elementene er noe hun er spesielt interessert i. Hun tok utfordringen med å lede yogakursene i vinter da hun liker nye utfordringer og liker å formidle helse til mennesker. Vi har alle ansvar for egen helse og det er mye vi selv kan gjøre for å få det bedre om vi tar i bruk ulike verktøy, sier hun. Hun er veldig spent da det er nytt for henne å undervise yoga samtidig som hun gleder seg.

 

Gjennom samtaler og møter har jeg lært Marie å kjenne, og jeg setter stor pris på Marie sine verdier og evne til å møte mennesker der de er med respekt og medmenneskelighet. Jeg var derfor aldri i tvil om at Marie var rett person og spørre om hun var interessert i å holde et kurs eller to når jeg skal ut i permisjon.

 

Etter litt tenking og planlegging kom vi frem til at det var 2 kurs som passet best for Marie og holde mtp egen jobb og studie timeplan. Marie vil holde Senior Kurset i Øyer og Viderekommende kurs i Flyt Yoga på Tretten. Jeg vil selv følge Marie tett og gi henne den opplæring og støtte hun trenger i starten og underveis. J Jeg vil også være med de første gangene på kursene og gi den assistansen hun trenger.

 

Jeg er overbevist om at vi gjennom dette samarbeidet i vinter vil lære mye av Marie. Jeg er veldig takknemlig for at Marie har sagt ja til å lede både Senior Yoga kurset i Øyer og Viderekommende Kurset på Tretten denne vinteren.

 

 

  Administrasjon og Regnskap

  Aina Hunder

 

 

 

 

 

Jeg er så heldig å ha fått med mamma på laget! :)

Aina har de siste 37 årene jobbet med boliger for studenter i Studentsamskipnaden i Oppland på Lillehammer.

Gjennom hennes jobberfaring og verv i ulike klubber og foreninger har hun skaffet seg en solid kompetanse innen administrasjon, økonomi og regnskap.  Derfor er jeg kjempetakknemlig for at mamma hjelper meg med det administrative arbeidet.

Aina er en sporty dame som trener på Elixia, trives i fjellet, sommer som vinter, til fots og på ski. Den største lidenskapen er golf, og hun er ofte å finne på Hafjell Golf og på ulike golfbaner i Spania. :-)