Blogg

Kategorier:

Arkiv:

Se nyeste:


Fremtiden til ØyerYoga

Publisert 11 November 2018 - kl.23:52 Kategori: Informasjon

 

 

Den 30.April 2019 holder jeg den siste yoga timen for Øyer Yoga, og ØyerYoga legges ned. Jeg er klar over at dette sikkert kommer overraskende på mange, og at man gjerne stiller seg spørsmålet om hvorfor. Prosessen har vært som en berg og dalbane og jeg har holdt kortene tett til brystet av ulike grunner. Jeg ønsket å ha mest mulig klarert rundt hvor lenge jeg kan holde på, jeg har trengt tid på å finne ut hvordan dette skal adresseres, og ikke minst hatt overskudd til å adressere det. Jeg har alltid visst at svaret på spørsmålet om å drive ØyerYoga videre en dag kan være nei, men jeg har aldri latt en hypotetisk problemstilling hindre  meg i å bruke tid, energi og penger på noe jeg brenner for. Nå er svaret på å drive videre nei.  Hovedgrunnen til at jeg legger ned er fordi jeg skal flytte fra Øyer.  Hva som førte denne avgjørelsen og hvor ferden går nå kan du lese mer om i teksten under.

 

 

Da jeg starta ØyerYoga var jeg singel, jeg hadde ikke barn og jeg hadde nettopp stabla meg på beina igjen etter å ha smelt i veggen. Det å leve med en utbrenthet er en evig balansegang mellom aktivitet og hvile hver eneste dag. Blir det for mye en dag blir du straffa med null energi og sofaligging dagen etterpå. Livet jeg kjente var på mange måter borte, og jeg måtte finne en ny måte å leve på med helt andre forutsetninger. Jeg visste det å drive en egen bedrift på mange måter kunne bli tøft, og det er sårbart siden det kun er meg. Samtidig gav det meg friheten jeg trengte for å kunne være en del av arbeidslivet igjen. 

 

 Nå er det 4 år og 2 måneder siden jeg åpnet dørene første gang. Det har vært en fantastisk yoga reise hvor jeg har fått mulighet til å blitt kjent med så mange herlige mennesker. Mange jeg har møtt har delt livets utfordringer, gleder og vist en sårbar side av seg selv. Midt oppi alt har de også erfart at yoga er et verktøy som kan hjelpe de med utfordringer livet byr på. Dette varmer hjertet mitt. Samtidig som det gir meg en trygghet i at budskapet yogaen bringer er noe verden trenger.  Jeg er takknemlig og ydmyk for at det har vært mulig å leve av å undervise yoga i Øyer.

 

 For en stund tilbake begynte jeg å kjenne en uro i kroppen jeg ikke klarte å definere. Selvransakelsen jeg starta gav meg et svar jeg ikke var forberedt på, og jeg forsøkte å bare skyve det bort, for det kunne ikke stemme. Innerst inne visste jeg bedre; sannheten vil innhente oss mennesker til slutt en gang for alle. Jeg tvang meg selv til å konfrontere det hjertet mitt fortalte meg; Jeg vil flytte fra Øyer. Det betyr å legge ned Øyer Yoga. Det betyr å flytte fra familie. Alt slo i mot meg som en bølge jeg ikke visste hvordan jeg skulle svømme meg igjennom.  Helt til det etter en stund ble helt stille, magefølelsen var helt i vater og hver eneste celle i kroppen fant ro. Alt føltes helt rett.

 

Yoga er livsstil. Yoga er en motvekt til dagens samfunn. Et samfunn jeg har hatt lyst å bryte  med flere ganger. Leve en plass hvor alt går saktere. Hvor det bor færre mennesker. Hvor tempoet er lavere og forholdene mindre.  Leve i nærheten av urørt natur. Leve en plass hvor jeg kjenner at jeg får puste. Leve en plass hvor kroppen min finner fred og ro.

 

Vi flytter til Vingelen i Nord-Østerdalen. Mitt første møte med Vingelen var i 2012 da jeg gikk Norge på langs. Da jeg traff min samboer bodde han i Vingelen, så det har blitt flere besøk dit. Mitt møte med bygda og lokalbefolkningen til nå har vært varm, inkluderende og god. Jeg ser frem til et liv i denne flotte og varme fjellbygda, 800 moh., med ca. 500 innbyggere, ved inngangen til Forollhogna Nasjonalpark.

 

Frem til 31 april drives ØyerYoga som vanlig. Da klippekortene har en gyldighet på 6 måneder ønsker jeg å gå ut med info nå. Samtidig ønsker jeg å være ærlig ovenfor dere på hvordan fremtiden til ØyerYoga ser ut.  Jobb fremtiden min har jeg noen tanker om, og informasjon rundt den vil jeg dele når bilde er litt klarere enn det er nå. 

 

Jeg oppfordrer alltid yogier som kommer til meg til å lytte innover. Lytte til hjertet. Finne rom for stillhet hvor du faktisk kan lytte. Det er i hjertet ditt du finner svar. Svar som kan være skumle, men samtidig helt rett for deg. Det er bare du som vet hva som er rett for deg. Du har det i deg. Hvis du tørr å lytte. Hvis du tørr å være ærlig med deg selv. Hvis du tørr å konfrontere svaret som møter deg. Og ikke minst; hvis du tørr å gjennomføre det.

 

Marita

 


Link til innlegg Del på Facebook

Kommentarer


Gerd Inger Nordby

18/12/2018 - kl.18:04
Kjære Marita. Takk for at du vil dele dine tanker og ærlige avgjørelse m oss som har vært så heldige å få bli kjent m deg . Noen ganger må en ta et valg, og dette har du nok tenk grundig i gjennom. jeg ønsker deg lykke til, tror at dere får det fint i Vingelen. Vi var der en tur i sommer, det er et flott sted for deg, samboer og vesle Emma.Men først vil jeg ønske deg god jul og alt godt i det nye året.klem fra Gerd Inger

Irene K. Rosingholm

12/11/2018 - kl.09:36
Beklager, kom borti sendknappen litt for tidlig

Irene K. Rosingholm

12/11/2018 - kl.09:32
Kjære Marita. Savnet blir stort, men jeg takker deg for at jeg ble kjent med yoga. Det har vært veldig godt og noe jeg kanskje ikke kommer til å gi slipp på. Jeg ønsker deg og dine alt godt og håper du finner roen

Gerd senior

12/11/2018 - kl.08:29
Å så synd. Du er jo så flink og passer så godt til dette Marita. De er heldige i Vingelen som får deg i sine rekker. Lykke til.

Kristina Brandstadmoen

12/11/2018 - kl.06:57
Hei Marita. Jeg vil ønske deg all lykke på veien, og lytt til hjerte, Finn din indre ro og plass i livet. Du har gitt meg mye inspirasjon, selv bare etter ett kurs med yoga hos deg, har du åpnet mange dører for meg. Du er spesiell, og jeg er helt sikker på at det du har bestemt deg for vil bli fantastisk for deg. Mange klemmer fra Kristina
Skriv en kommentar til dette innlegget:
Navn:
Epost:
Kommentar: