Blogg

Kategorier:

Arkiv:

Se nyeste:


Yoga helg i Vingelen 28-30 Juni 2019

Publisert kl. 12:12 - 22 Mars 2019 Kategori: Diverse

Den 28-30 Juni har jeg gleden av å invitere til en helg i fjellbygda Vingelen i Nord-Østerdalen! Jeg flytter til Vingelen i april, og gleder meg til å vise dere den flotte og varme bygda jeg flytter til. En hyggelig avstikker mellom Tynset og Røros.  Informasjon finner du under. :)

 


Link til innlegg Del på Facebook Se kommentarer(0)

Godt Nytt År

Publisert kl. 21:07 - 06 Januar 2019 Kategori: Informasjon

Jeg ønsker dere alle et riktig
GODT NYTT ÅR!  :)

 

Målet mitt for 2018 var å overleve. Et lite ambisiøst mål, men jeg hadde aldri trodd det skulle bli så sport on. Mange av dagene handlet virkelig bare om en ting. Å puste. Å overleve. Samtidig har 2018 vært fylt med glede, kjærlighet, refleksjon, lærdom og mange gode dager. 

 

Målet mitt for 2019 er en del mer ambisiøst og krever en god dose bevissthet og mot. Målet mitt for 2019 er å våge og være meg selv, 100%, alltid. Være meg selv 100% som mamma, som samboer, som datter, som søster, som yogainstruktør, som venninne, i møte med gamle og nye mennesker. Ikke la meg styre av omgivelsene, men stå fjellstøtt ved min egen side. Stå fjellstøtt ved siden av mine verdier. La hjertet få frihet til å leve på en måte så det alltid vil føle ro og fred. Ikke tillate andre mennesker eller samfunnet og ødelegge min indre ro. Tillate meg selv til å få lov å være meg selv. Alltid.

 

Uke 3 starter kurs og drop inn timer opp igjen her hos ØyerYoga. All info finnes her: http://oyeryoga.no/blogg?id=78 Min siste vinter hvor jeg underviser Yoga på ukebasis i Øyer. 

 

Veggen i Yoga Studio vil danne grunnlaget for tema og intensjoner for timene i vinter og vår. (underviser ut april) Planleggingen er i gang. Jeg gleder meg til å skrive siste kapitlet i sagaen om ØyerYoga. Jeg håper du vil være med. Noe inni meg sier at det kommer til å bli skikkelig fint. Håper jeg. Samtidig som jeg gleder meg til å introdusere noe av det fremtiden bringer for meg selv på livets vei.

 


Link til innlegg Del på Facebook Se kommentarer(0)

Drop inn og Kurs Vinteren 2019

Publisert kl. 22:13 - 10 Desember 2018 Kategori: Informasjon

 

 


Link til innlegg Del på Facebook Se kommentarer(0)

Fremtiden til ØyerYoga

Publisert kl. 23:52 - 11 November 2018 Kategori: Informasjon

 

 

Den 30.April 2019 holder jeg den siste yoga timen for Øyer Yoga, og ØyerYoga legges ned. Jeg er klar over at dette sikkert kommer overraskende på mange, og at man gjerne stiller seg spørsmålet om hvorfor. Prosessen har vært som en berg og dalbane og jeg har holdt kortene tett til brystet av ulike grunner. Jeg ønsket å ha mest mulig klarert rundt hvor lenge jeg kan holde på, jeg har trengt tid på å finne ut hvordan dette skal adresseres, og ikke minst hatt overskudd til å adressere det. Jeg har alltid visst at svaret på spørsmålet om å drive ØyerYoga videre en dag kan være nei, men jeg har aldri latt en hypotetisk problemstilling hindre  meg i å bruke tid, energi og penger på noe jeg brenner for. Nå er svaret på å drive videre nei.  Hovedgrunnen til at jeg legger ned er fordi jeg skal flytte fra Øyer.  Hva som førte denne avgjørelsen og hvor ferden går nå kan du lese mer om i teksten under.

 

 

Da jeg starta ØyerYoga var jeg singel, jeg hadde ikke barn og jeg hadde nettopp stabla meg på beina igjen etter å ha smelt i veggen. Det å leve med en utbrenthet er en evig balansegang mellom aktivitet og hvile hver eneste dag. Blir det for mye en dag blir du straffa med null energi og sofaligging dagen etterpå. Livet jeg kjente var på mange måter borte, og jeg måtte finne en ny måte å leve på med helt andre forutsetninger. Jeg visste det å drive en egen bedrift på mange måter kunne bli tøft, og det er sårbart siden det kun er meg. Samtidig gav det meg friheten jeg trengte for å kunne være en del av arbeidslivet igjen. 

 

 Nå er det 4 år og 2 måneder siden jeg åpnet dørene første gang. Det har vært en fantastisk yoga reise hvor jeg har fått mulighet til å blitt kjent med så mange herlige mennesker. Mange jeg har møtt har delt livets utfordringer, gleder og vist en sårbar side av seg selv. Midt oppi alt har de også erfart at yoga er et verktøy som kan hjelpe de med utfordringer livet byr på. Dette varmer hjertet mitt. Samtidig som det gir meg en trygghet i at budskapet yogaen bringer er noe verden trenger.  Jeg er takknemlig og ydmyk for at det har vært mulig å leve av å undervise yoga i Øyer.

 

 For en stund tilbake begynte jeg å kjenne en uro i kroppen jeg ikke klarte å definere. Selvransakelsen jeg starta gav meg et svar jeg ikke var forberedt på, og jeg forsøkte å bare skyve det bort, for det kunne ikke stemme. Innerst inne visste jeg bedre; sannheten vil innhente oss mennesker til slutt en gang for alle. Jeg tvang meg selv til å konfrontere det hjertet mitt fortalte meg; Jeg vil flytte fra Øyer. Det betyr å legge ned Øyer Yoga. Det betyr å flytte fra familie. Alt slo i mot meg som en bølge jeg ikke visste hvordan jeg skulle svømme meg igjennom.  Helt til det etter en stund ble helt stille, magefølelsen var helt i vater og hver eneste celle i kroppen fant ro. Alt føltes helt rett.

 

Yoga er livsstil. Yoga er en motvekt til dagens samfunn. Et samfunn jeg har hatt lyst å bryte  med flere ganger. Leve en plass hvor alt går saktere. Hvor det bor færre mennesker. Hvor tempoet er lavere og forholdene mindre.  Leve i nærheten av urørt natur. Leve en plass hvor jeg kjenner at jeg får puste. Leve en plass hvor kroppen min finner fred og ro.

 

Vi flytter til Vingelen i Nord-Østerdalen. Mitt første møte med Vingelen var i 2012 da jeg gikk Norge på langs. Da jeg traff min samboer bodde han i Vingelen, så det har blitt flere besøk dit. Mitt møte med bygda og lokalbefolkningen til nå har vært varm, inkluderende og god. Jeg ser frem til et liv i denne flotte og varme fjellbygda, 800 moh., med ca. 500 innbyggere, ved inngangen til Forollhogna Nasjonalpark.

 

Frem til 31 april drives ØyerYoga som vanlig. Da klippekortene har en gyldighet på 6 måneder ønsker jeg å gå ut med info nå. Samtidig ønsker jeg å være ærlig ovenfor dere på hvordan fremtiden til ØyerYoga ser ut.  Jobb fremtiden min har jeg noen tanker om, og informasjon rundt den vil jeg dele når bilde er litt klarere enn det er nå. 

 

Jeg oppfordrer alltid yogier som kommer til meg til å lytte innover. Lytte til hjertet. Finne rom for stillhet hvor du faktisk kan lytte. Det er i hjertet ditt du finner svar. Svar som kan være skumle, men samtidig helt rett for deg. Det er bare du som vet hva som er rett for deg. Du har det i deg. Hvis du tørr å lytte. Hvis du tørr å være ærlig med deg selv. Hvis du tørr å konfrontere svaret som møter deg. Og ikke minst; hvis du tørr å gjennomføre det.

 

Marita

 


Link til innlegg Del på Facebook Se kommentarer(5)

Kurs og Drop Inn timeplan Høsten 2018

Publisert kl. 10:46 - 23 Juli 2018 Kategori: Diverse

 

 

Under finner du en oversikt over høsten drop inn timer og kurs hos Øyer Yoga i Øyer og på Tretten.
Mer utfyllende info om kursene finner du her: http://oyeryoga.no/introkurs

 

Mer utfyllende info om drop inn timer finner du her: http://oyeryoga.no/aktiviteter Er du i tvil om du skal velge drop inn timer eller kurs finner du også det her. 

 

Har dere spørsmål er det bare å ta kontakt. :)

 

 


Link til innlegg Del på Facebook Se kommentarer(0)