Våre Aktiviteter

 

Øyer Yoga tilbyr faste drop inn yoga timer hver uke, yoga kurs, workshoper, private timer og gruppe timer. Nedenfor følger en beskrivelse av de ulike yoga klassene Øyer Yoga tilbyr. Beskrivelsen gir deg informasjon om hva yoga klasse som passer best for nettopp deg. 

 

 

Yoga for barn

 

Jeg har siden oppstarten høsten 2014 undervist yoga timer for barn. Barn utsettes ofte for mye stress og ytre stimuli, og yoga er en fin arena hvor de kan rette oppmerksomheten tilbake til seg selv og roe ned kropp og sinn. I barne yoga har vi også fokus på at ulikehter er bra, og at man skal respektere andre barn som de er, uten å dømme. Gjennom mitt arbeid med barn vil jeg fra høsten 2016 forsøke å få yoga mer på timeplanen i skolen. Både på barne og ungdomskolen. Yoga er et verktøy som jeg mener bør nå ut til alle barn, og ikke noen enkelte. På bakgrunn av dette vil det fra høsten 2016 ikke bli arrangert yogakurs for barn, men jobbe med prosjektet "Faget som mangler", og forsøke å få yoga inn på timeplanen i skolen.

 

Vinyasa  Flyt Yoga

Flyt yoga er en dynamisk form for yoga. Fokuset er økt styrke, fleksibilitet, koordinasjon, tilstedeværelse, aksept og avspenning. Stillingene er både stående, sittende og liggende, hvor hovedtyngden av stillingene er stående. Vinyasa (Flyt Yoga) betyr; bevisst plassering, i en gitt rekkefølge, i sammenheng med pust. Bevisst plassering av kroppen vår, i ulike yogastillinger, og vi flyter fra en stilling til neste i sammenheng med pusten vår. Vi jobber med egen kroppsvekt, og på den måten er det enkelt å tilpasse den enkelte persons personlige forutsetninger.  Vinyasa Flyt Yoga er det ikke noe regler om hvilke stillinger som må være med eller hvilken rekkefølge stillingene må skje i. Hver flyt time har sin egen intensjon/ tempa, og du vil oppleve variasjon fra time til time.

 

Du trenger i utgangspunktet ikke noen erfaring med yoga for å delta på Vinyasa Flyt timene, men da stillingene ikke blir forklart så detaljert som f.eks på et kurs vil man få mer ut av timen ved å delta på kurs i forkant. Et introkurs til Flyt Yoga kan også være en fin start. Er du i tvil om dette er timen for deg, ikke nøl med å ta kontakt. :)

 

Rolig Yoga / Yin

Yogastillingene blir praktisert liggende og sittende. I denne timen er fokus pust, tilstedeværelse og avspenning. Vi jobber med lange hold i hver stilling (ca 4 minutter). Timen passer for de som ønsker en rolig yoga økt med lavt tempo, eller om man vil roe kropp og sinn etter en lang dag. Timen passer også for deg som har utfordringer med stående stillinger.

 

 

Yoga kurs på Øyer og Tretten Høsten 2018

Det vil bli kjørt Viderekommende kurs i Vinyasa Flyt Yoga høsten 2018.

Informasjon om høstens kurs finner dere her: http://oyeryoga.no/introkurs

 

 

Skal jeg delta på Yoga kurs eller Yoga drop inn timer?

På et yoga kurs vil det bli gitt en grundig gjennomgang av hver stilling, og alle får personlig assistanse dersom de ønsker. Det vil også bli gitt en liten innføring i ulike pusteteknikker, hvilke effekter pusten har på kroppen vår og hva den kan hjelpe oss med. Det blir også gitt en liten innføring i yoga`ens historie og filosofi, som er en spennende verden i seg selv. :) I tillegg vil du motta et elektronsik kompendiet på epost med en beskrivelse og bilder av alle stillingene vi går igjennom på kurset, samt annet kursinnhold vi går igjennom som nevnt over. Et yoga program vil du også få tilsendt på epost, slik at du har mulighet å fortsette å gjøre yoga hjemme etter endt kurs. Yogakurset passer for deg som ønsker en grundig innføring i teknikk, lære litt om yogaen`s historie og filosfi, og for deg som ønsker en fast dag i uken som er satt av til yoga. :) Er du helt ny til yoga er Nivå 1 kurset en fin innføring, så vil du være godt rustet til å delta på timer senere. :) Tenker du å delta på Yin/Rolig Yoga kan du bare gå på drop inn, her trenger du ingen kurs for å delta.

 

Private timer

Privat timer kan passe for deg som ønsker en tettere oppfølging med egen instruktør, eller for deg som ikke har mulighet å være med på felles timer. Du får en streddersydd opplegg tilpasset dine mål. 

Ta kontakt på telefon: 99 00 66 65 eller post@oyeryoga.no for forespørsel om privat timer.

 

Gruppetimer

Er dere en gruppe eller bedrift som ønsker å prøve yoga i  f.eks sosiale tilstelninger?

Ta kontakt på telefon: 99 00 66 65 eller epost: post@oyeryoga.no for pristtilbud. Oppgi antall deltakere og hvor lenge dere ønsker yogaøkten skal vare.